1. Yaratıcı Drama
Yaratıcı drama okul öncesinde çocukların sanat hakkında genel kültür bilgisine sahip olmalarına, özgüven kazanma, gözlem, rol yapma ve empati yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olur.
2. Düşünme Becerileri
Erken yaşta çocuklarımızın karşılaştıkları problemleri doğru analiz edebilmek, sorunlara alternatif çözümler geliştirebilmek için çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda uyguladığımız eğitim saatlerimizdir. Bu derste kurumumuzun özenle seçtiği eğitim materyallerinden yararlanarak çocuklarımıza sıralama, sınıflama, görüntüleme, gruplama gibi problem çözme ve analizin alt basamakları üzerinde beyin egzersizleri yaparak aktivitelerle desteklenir.
3. Dokunarak Matematik
Çocukların zihinsel aritmetik yeteneklerini güçlendirmeyi, yaratıcı düşünceyi arttırmayı, onları temel matematik kavramlarıyla tanıştırmayı hedefleyen, bunu da projeler, oyunlar ve eğlenceli aktivitelerin etkin kullanımıyla gerçekleştiren eğitim programıdır. Mathazone (Masal tadında matematik) dersleri ile çocuklar sayılar ve diğer matematiksel ilişkileri kavrayarak oyunla öğrenirler.
4. Tasarım ve Sanat
Bu eğitimle çocukların, çeşitli boya ve malzemeler kullanarak kendini ifade etme, keşfetme yeteneklerini geliştirme, estetik duygularını güçlendirmeleri hedeflenir. Onların özgün eserler oluşturmalarına imkân sağlar. Bununla birlikte onları görsel sanatlarla ilgili sanatçıları ve eserleriyle tanışmayı amaçlayan eğlenceli eğitim zamanıdır.
5. Scamper ( Beyin Fırtınası )
Scamper, önceden belirlenmemiş teknikleri kullanarak adım adım yapılan eğlenceli (Beyin Fırtınası) biçimidir. Hasbahçe Çocuk Akademisi çocuklarımızın gelişimlerini desteklemek ve farklı seçeneklerde buluşturup farkındalıklarını artırmak için Scamper tekniğini kullanmaktayız. Yer değiştirme, birleştirme, uyarlama, değiştirme Farklı amaçlarla kullanma, yok etme, yeniden düzenleme gibi sorularla da Scamper çalışmalarla desteklemekteyiz.
6.İlköğretime Hazırlık Çalışmaları
Okulumuzda okuma-yazma becerilerinin kazanılması yönünde çalışmalarımıza başlamadan önce öğrencilerimizin hazır bulunurluk düzeylerini göz önünde bulunduruyoruz. Dikkatini yönlendirebilme becerisinin kontrolü, görsel algı, şekil- pozisyon algılama, şekil- zemin algısı, uzaklık- derinlik- boyut algılama gibi becerileri desteklemek ilköğretime hazırlık çalışmalarımızın ilk adımlarıdır. Sonraki adımlarda ise okuma-yazma becerilerinin birbirlerine bağlı bir yapı ile ilerlemesi sağlanır.